Big Rivers 2022
Big Rivers

Organisator

Big Rivers
Telefoon
078-6144182
Email
bigrivers@doen078.nl
Website
https://www.bigrivers.nl/

Het Big Rivers festival is een van de grootste gratis toegankelijke evenementen van Nederland. De prachtige historische binnenstad van Dordrecht vormt het unieke decor van het festival. Ieder jaar vinden meer dan 140.000 bezoekers hun weg naar de stad en genieten van een brede programmering met meer dan 150 acts op 10 podia. Om het festival mogelijk te maken zijn er samenwerkingen met diverse bedrijven en organisaties uit de omgeving en werken ondermeer 150 vrijwilligers mee in de productie.

Locatie

Binnenstad
Dordrecht
Categorie

Datum

vrijdag - zondag 15 - 17 jul 2022

Tijd

Gehele dag

Big Rivers

Big Rivers is terug! Nadat het festival 2 jaar achter elkaar niet door is gegaan door de beperkingen van de Coronamaatregelen, keert het dit jaar terug naar de binnenstad. We willen het gevoel van voor de pandemie terug laten komen. Lekker dansen en genieten met je vrienden en familie  op dit enige echte ‘Dordtse Feessie’ is iets wat iedereen heeft gemist .

Dankzij de versoepelingen is het festival op 15, 16, en 17 juli weer in haar originele vorm te beleven zijn. Mocht de situatie zich voor doen dat er wederom maatregelen worden ingesteld door de overheid, dan zullen we ons daar aan houden en aanpassen waar nodig. Veel bekende elementen van het festival komen weer terug, zoals de Mardigras aankleding, de festival- en foodmarkt en meer dan 100 muzikale acts.

Dit jaar zal het podium op het Grotekerksplein eerder worden opgebouwd. Het podium wordt vóór het festival onder andere gebruikt voor de uitvoering van de stadsopera ‘Maria’, door het Muziektheater Hollands Diep. We zijn erg trots op onze samenwerking met Hollands Diep voor het uitvoeren van deze stadsopera. Deze ‘opera’ past ook goed bij Big Rivers omdat het voor en door Dordtenaren is en dus vooral ook alle Dordtse Big Rivers fans. Het sluit naadloos aan bij de Big Rivers beleving en zal een mooie toevoeging zijn aan deze Big Rivers week.

‘aMeezing Big Rivers’ wordt dit jaar uitgevoerd op zondag 10 juli, het weekend voor Big Rivers. Er is daardoor meer tijd en aandacht voor dit populaire evenement. Ook dit jaar kunnen we weer uit volle borst meezingen met dit geweldige koor. Verder voegen we deze editie ‘sponsor area’s toe aan het festival. Vorig jaar waren de sponsor area’s op Back to the Rivers ook al een groot succes. We hopen hiermee meer bedrijven te interesseren een bijdrage aan het festival te leveren.

Deze zomer vullen we de binnenstad weer met fantastische muziek en live bands waar iedereen weer als vanouds van kan genieten. Ben jij er ook bij?

 

<!-- -->
 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Scroll naar top